Loading...
 
Βιοαποικοδομήσιμες σακούλες - Νέα σχέδια
Thursday 05 Sep 2019
Βιοαποικοδομήσιμες σακούλες - Νέα σχέδια

Όπως ήδη γνωρίζετε, τα οφέλη της χρήσης της βιοαποικοδομήσιμης σακούλας είναι πολλαπλά τόσο για τo περιβάλλον όσο και για το φαρμακείο σας.

Η εταιρία του Ομίλου, Βiopharm, αναγνωρίζοντας έγκαιρα τα οφέλη αυτά, είναι από τις πρώτες εταιρίες που μπήκαν δυναμικά στην εμπορία βιοαποικοδομήσιμων σακουλών στα φαρμακεία. Σήμερα, ενάμισι χρόνο μετά και λόγω της μεγάλης απήχησης που είχε ο νέος αυτός τύπος σακούλας, η εταιρία αποφάσισε να λανσάρει νέα μοντέρνα σχέδια, που δένουν με κάθε στυλ φαρμακείου και αναδεικνύουν τον οικολογικό τους χαρακτήρα. Οι νέες βιοαποικοδομήσιμες σακούλες διατίθενται σε δυο διαστάσεις: τη σακούλα τύπου “φανέλα” με διάσταση 24x44cm και εκτύπωση 2 όψεων και την τύπου “χούφτα” με διάσταση 20x28cm και εκτύπωση μιας όψης, καλύπτοντας έτσι κάθε ανάγκη του σύγχρονου φαρμακείου.

Τα νέα σχέδια και τις τιμές των βιοαποικοδομήσιμων σακουλών θα τα βρείτε εδώ

Μπορείτε να ενημερωθείτε για τις βιοαποικοδομήσιμες σακούλες, επικοινωνώντας είτε με την φαρμακαποθήκη που συνεργάζεστε είτε απευθείας με την εταιρία BioPharm που τις προμηθεύει.

Αν δεν γνωρίζετε ακόμη γιατί να επιλέξετε τις βιοαποικοδομήσιμες σακούλες ή δεν έχετε πειστεί για τα οφέλη τους, διαβάστε παρακάτω:

Τι τις κάνει ιδιαίτερες;
Οι βιοαποικοδομήσιμες σακούλες χάρις στα φυσικά υλικά κατασκευής τους - παράγονται με εξειδικευμένες τεχνολογίες επεξεργασίας αμύλων, φυτικών ελαίων και συνδυασμών τους - συνεισφέρουν ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς είναι 100% βιοαποικοδομήσιμες, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πρότυπο ΕΝ 13432, που σημαίνει ότι μέσω φυσικών διαδικασιών γίνονται τροφή για τους μικροοργανισμούς, όπως όλα τα φυσικά απόβλητα φύλλα, ξύλα κ.α., δηλαδή αποικοδομούνται πλήρως.

Τι κερδίζω;
Διαθέτοντας βιοαποικοδομήσιμες σακούλες στους πελάτες σας, δίνετε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στο φαρμακείο σας απορροφώντας το κόστος της σακούλας με το οποίο κάποιο άλλο φαρμακείο επιβαρύνει τους πελάτες του.
Οι σακούλες αυτές δεν υστερούν σε τίποτα από τις πλαστικές καθώς είναι εξαιρετικά ανθεκτικές και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν αρκετές φορές.
Τέλος, ταυτίζεστε με τον σύγχρονο, οικολογικό τρόπο ζωής και κατατάσσεστε στα «ecofriendly» φαρμακεία. Το οικολογικό πρότυπο λειτουργίας είναι ευρωπαϊκή τάση και αφομοιώνεται από όλο και περισσότερες επιχειρήσεις.

Απαγορεύονται οι οξοδιασπώμενες
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι οξοδιασπώμενες σακούλες έχουν απαγορευτεί από το 2018 καθώς είναι βλαβερές για το περιβάλλον. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δυστυχώς ακόμη και τώρα κυκλοφορούν τέτοιου είδους σακούλες στην ελληνική αγορά που χαρακτηρίζονται ως βιοαποικοδομήσιμες, βιοδιασπώμενες, biodegradable κα.  –είτε από λάθος, είτε προς εξαπάτηση των αγοραστών- ενώ δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου. Οι σακούλες αυτές κατά το πέρας της διάρκειας ζωής τους θρυμματίζονται και παραμένουν σε θρυμματισμένη κατάσταση στο περιβάλλον, προκαλώντας τεράστια οικολογική ζημία λόγω της κατάποσης των θρυμμάτων από έμβια όντα.
Σε περίπτωση που έχετε τέτοιες σακούλες θα πρέπει να σταματήσετε άμεσα να τις διαθέτετε στους καταναλωτές διότι η χρήση τους είναι παράνομη.

Τι γίνεται με τις πλαστικές;
Για να περιοριστεί η χρήση τους, ο νόμος επέβαλλε από την 1η Ιανουαρίου 2018 περιβαλλοντικό τέλος για τις λεπτές πλαστικές σακούλες που φέτος ανέρχεται στα 0,09euros, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Όλες οι σακούλες, βιοαποικοδομήσιμες και απλές πλαστικές, με βάσει το νόμο πρέπει να αναγράφουν τη χώρα και την ημερομηνία παραγωγής καθώς και τον αριθμό μητρώου παραγωγού. Σακούλες που δεν φέρουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά δεν θα πρέπει να κυκλοφορούν στην αγορά και να διατίθενται στους καταναλωτές.

Οι πλαστικές σακούλες που το πάχος τους είναι από 50 μέχρι 70 μικρά (μεγάλες & γυαλιστερές) εξαιρούνται του περιβαλλοντικού τέλους και σε αντίθεση με τη λανθασμένη άποψη που επικρατεί στην αγορά, πρέπει και αυτές να χρεώνονται κανονικά στον πελάτη σε τιμή όχι μικρότερη από αυτή που αγοράστηκαν.
Να τονίσουμε ότι το πνεύμα του νόμου είναι η μείωση χρήσης πλαστικών και όχι η εύρεση εναλλακτικών τρόπων διάθεσής τους.

Πώς μπορώ να ξέρω αν είναι μια σακούλα βιοαποικοδομήσιμη;

Ένας εύκολος τρόπος για να αναγνωρίσετε μια βιοαποικοδομήσιμη σακούλα είναι και τα παρακάτω, τα οποία αποτελούν κοινά χαρακτηριστικά για αυτές τις σακούλες:
- Η χαρακτηριστική μυρωδιά της (άλευρα)

Σε αντίθεση με τις πλαστικές που δεν έχουν καμία οσμή ή μυρίζουν πλαστικό
- Η ιδιαίτερα απαλή και λεπτή υφή της.

Αν η σακούλα όμως έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστική γυαλάδα και είναι συμπαγής υπάρχει πιθανότητα να είναι πλαστική.
- Η απλή με μικρή ένταση εκτύπωση χωρίς σύνθετα χρώματα και εικόνες

Αντίθετα, εάν η σακούλα φέρει πολύ έντονα χρώματα και υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες υπάρχει πιθανότητα να είναι πλαστική.

Η επιλογή των βιοαποικοδομήσιμων σακουλών είναι μονόδρομος για να διασφαλίσουμε ένα οικολογικό μέλλον για τις νέες γενιές και αποτελούν τελικά την ιδανική λύση για το φαρμακείο σας.

Από το Εμπορικό της Βιοφαρμ σε συνεργασία με το Νομικό Τμήμα του Ομίλου Lelos Group.